4 manieren om ECHT tot rust te komen

De feestdagen liggen weer achter ons, de goede voornemens zijn opgeschreven en van de een op de andere dag sta je weer in je normale leven. Persoonlijk zijn de laatste weken van December altijd een hectische periode en gebeurd er heel veel in korte tijd. Echt tijd om in die dagen/ weken tot rust te komen is er voor mij niet. En zo denk ik voor meer mensen. 
Januari is de maand voor velen om echt met een frisse start te beginnen, dat begint bij rust, zowel mentaal als fysiek. Hieronder geven we jou 4 tips wat ons helpt om tot rust te komen. 

1. GEEN telefoon
En niet 1 keer een half uurtje… Een hele avond bijvoorbeeld. Zet de telefoon uit, of op vliegtuigstand en leg hem dan ook uit het zicht. Start een goed gesprek met je familie, of neem de tijd om voor jezelf op te schrijven wat je wil bereiken en/of doen (hierover later meer!)

Het feit is, dat je mobiele telefoon een disbalans veroorzaakt. Dit kan invloed hebben op je (depressieve) gevoelens, maar je ook futloos laten voelen. Dat wil je niet! Dit was een groot aandachtspuntje voor ons, even social checken, en onbewust gaf de schermtijd functie van iPhone toch weer paar uur aan per dag(!) 

2. Schrijf of breng het in beeld
Zoals in punt 1 al even kort gezegd: schrijf op wat je wil doen/ bereiken of waar je aan wilt werken het komende jaar. Dit kan van alles zijn en niets is te gek. Een ander leuk voorbeeld dis een visionboard maken. Een verzameling van plaatjes, foto's, teksten wat je tegenkomt waarin jij jezelf wel in kan zien. Bijv. het woord durf, of een vrouw in een hele mooie trouwjurk. Plak je dromen als het ware zo op papier en maak er een mooi college van. 

visionboard

Mijn visionboard waarin ik graag wil werken aan mijn skincare routine. Daar hoort de socialmedia detox al bij. Tevens ook de attentie dat het leven jezelf moet creeëren. Ik wil graag meer tijd besteden aan tekenoefeningen. En wil ik rust zoeken in journaling, het vastleggen van mijn dagelijkse routine, bezigheden en leuke activiteiten omdat het mij ook weer stimuleert bezig te zijn met tekenen. Wat ook nog hoog op mijn lijstje staat, is een nachtje even helemaal alleen weg te gaan. Even tot mezelf komen, zonder man en zoontje. - Visionboard van Manny. 

Persoonlijk schrijft Danielle juist wat ze wil verbeteren en wat ze wilt bereiken qua ondernemen, maar ook een reis die ze nog graag wil maken. Over ‘manifesteren’, zoals dat wordt genoemd, is veel informatie te vinden. Het is niet alleen rustgevend om te doen, maar helpt je ook je doelen te behalen!

  Voor veel mensen helpt het uitschrijven van de planning ook om tot rust te komen. Doe dit op een vast moment voor de aankomende week om een fijne gewoonte te creëren. Kijk hier op ons Pinterest voor ideeën. 

  3. Oefen je hobby uit
  Nu hebben wij geluk dat onze hobby ook onderdeel van ons bedrijf, namelijk kaarsen maken, creatief bezig zijn en handarbeid met schalen maken, maar dit kan van alles zijn! Puzzelen, schilderen, klussen in huis, een meubel een nieuw leven geven, journalen, sporten… De mogelijkheden zijn eindeloos. 

  Neem de tijd om iets te doen wat JIJ leuk vindt, en waar JIJ even aan niks anders hoeft te denken dan aan datgene daar waar je mee bezig bent. Vooral waarin je daarna jezelf herladen in voelt! 

  Last but not least (misschien wel de belangrijkste…)

  4. Zeg eens nee
  Het is natuurlijk heel gezellig, iedereen die over de vloer komt of je uitnodigt voor een nieuwjaarsborrel, een laat kerstdiner of om de goede voornemens te bespreken. Maar dit vreet ook energie.

  Het is oké om een keer nee te zeggen, het is oké om niet naar elk feestje te gaan en het is ook oké om tijd voor jezelf te plannen. Quality time with myself? Can’t cancel that! 

  Wij hopen heel erg dat je iets aan deze tips hebt gehad! Heb jezelf nog tips en/of vragen? Laat het dan hieronder weten of neem contact met ons op via het contactformulier. 

  Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!

  Laat een reactie achter

  Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd