De voordelen van sojawas

Wij gebruiken alleen maar natuurlijke sojawas voor onze kaarsen. De belangrijkste redenen hebben wij hieronder opgesomd. Deze was wordt namelijk gewonnen uit eco-vriendelijke sojabonen. Sommige kaarsen zijn gemaakt van een mix of volledig uit paraffine wax. We horen je denken, wat maakt het uit? Maar er zijn hele grote verschillen met sojawas en zelfs voordelen te noemen ten opzichte van paraffine (of een mix van sojawas en paraffine)!

 1. Vegan en eco-friendly 
  Het belangrijkste voor ons is dat sojawas geheel vegan en eco-friendly is. Waar paraffine een mengsel is van aardolie en bruinkoolteer, is sojawas gewonnen uit sojabonen. Dat betekent dus dat het geheel op smelt als het ware. Dit is niet schadelijk voor het milieu en is 'evergreen'.
   

 2. Afname schadelijke stoffen  
  Bij het branden van je (geur)kaarsen komt een fijnstof vrij, dit gebeurd bij elke kaars. Sojawas is gewonnen uit een natuurlijk bron Doordat sojawas een natuurlijk bron is, komen er weinig schadelijke stoffen vrij voor onze luchtwegen. Paraffine daarentegen, verspreid 14 (!!!) schadelijke stoffen voor onze luchtwegen. Volgens een Deens onderzoek is meer dan 60% van het fijnstof in ons huis te danken aan kaarsen. Daarom zijn wij voorstander van deze natuurlijke optie! 

 3. Makkelijk schoon te maken
  We hebben hier al eerder aandacht aan besteed bij het blogbericht over hoe je je glazen kan hergebruiken, maar sojawas is heel simpel te verwijderen uit je glas. Het enige wat je hoeft te doen is wat kokend water in het glas en voila: je kan er alle kanten mee op! Geen resten of tunnels mits je goed de tips toepast. 

 4. Langere brandtijd
  Sojawas heeft ten opzichte van paraffine een lager brandpunt, dit betekend dat het langer duurt voor de kaars gaat smelten. Zo heb je er langer plezier van! Een bijkomend voordeel is dat hierdoor de geur gelijkmatig verspreid en niet je gehele ruimte overheerst. 

Dit zijn voor ons de belangrijkste punten om onze kaarsen op basis van sojawas te maken. Naast deze punten hebben wij ook veel aandacht en tijd besteed aan het testen van de lont. Lont is namelijk evenals de was erg belangrijk in de kaars. Door de lont en sojawas combinatie zijn wij er van overtuigd dat je het optimale uit de kaars kan halen. Heb jij suggesties voor geuren of kleur die wij kunnen toevoegen aan ons assortiment? Geef dit dan aan ons door zodat wij ook deze tips mee kunnen nemen in het testproces! 

Voordelen van sojawas

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd