Hoe creëer je een plekje in huis om terug te trekken?

Coro, ik hoef de naam niet eens af te maken en iedereen weet waar ik het over heb. Thuiswerken, rondrennende kinderen thuis en vooral gekluisterd zijn aan, in en om het huis. Juist nu we er minder op uit kunnen, is je eigen plekje in huis super belangrijk. Zoals wij het thuis noemen onze time-out / me-time moment. Ene keer met een haarmasker, gezichtsmasker en podcast, de ander keer gewoon lekker opgekruld onder dekentje met een boek.

Voor iedereen is dit een ander plekje, maar wel heel belangrijk om te kijken wie waar behoefte aan heeft. Tijdens de eerste golf was het buiten ontzettend mooi weer, even met het gezin of alleen wandelen en stukje fietsen ging heel goed. Maar nu het buiten kouder wordt, eerder donker is, krijgen we toch meer de neiging om binnen te blijven. Tijd om thuis even een plekje te creëren om terug te kunnen trekken. Hier een paar tips om een plekje te maken in huis. 

1. Cozy corners 
Een hoekje in een kamer is voldoende om je even terug te kunnen trekken. Al is het een paar kussens op de vloer en aangekleed zoals jij het wilt. Of dit nou rustig minimalistisch is of dat het meer bohemiaanse look en feel is met rotan accessoires. Ieder z’n eigen behoefte om even terug te keren tot jezelf. Het plekje kan je zo cozy mogelijk maken. Bedenk hiervoor een doel, hoe kom jij het best tot rust? Een lekker chocolade melk en een goed boek? Of een podcast en starend naar een inspirerende tekst of foto’s van herinneringen? Dit plekje kan je echt creëren in elke kamer waar jij je prettig voelt. Klik hier om voor onze mooie inspiratie verzameling.

cozy corner hooks plekjes in huis

2. Rommelig? Tijd om het even op te cleanen! 
Misschien herken je het wel, sinds we meer thuis aan het werk zijn, zijn de ruimtes vaak rommeliger en vaker vies. Hierdoor merk ik dat mijn hoofd ook niet leeg te maken is door alle rommel wat rondzwerft. Hoe onrustiger ik ben, hoe beter ik dat als weerkaatsing in mijn omgeving waarneem. Het eerste wat ik dan gelijk doe is dan ook opruimen en schoonmaken. Juist hierdoor vind ik de rust terug omdat alles weg geruimd is, lekker ruikt en het energie uitstraalt. En zeker in deze tijd, dingen die overbodig zijn, breng ze weg en geef het een tweede leven. Doneer het bij een tweedehands winkel of verkoop het via online kanalen. Zorg voor hoe jij rust erin vind. Sommigen willen juist de rommel om het goed te categoriseren, dus ook hierin stel jezelf de vraag: hoe moet mijn plekje eruit zien om rust te kunnen vinden als ik me terug wil trekken, met welk doel? 

3. Structuur 
Zorg voor structuur in de ruimtes. Ga niet werken in dezelfde ruimte wat voor jou rust betekent. Op bed werken is geen aanrader, hierdoor creëer je verschillende energieniveaus in een omgeving waar rust juist belangrijk is. Kan het niet anders omdat je een kamer huurt? Geen paniek! Probeer iets te vinden waardoor je je werkplek en rustplek van elkaar kan scheiden. Dit doe je door kleine aanpassingen in je ruimte toe te passen. Ga bijvoorbeeld niet op bed werken, maar gebruik een actieve zithouding en werk vanuit tafeltje. En maak van je bed een hoekje, op deze manier is het je bijkom hoekje en als je gaat slapen pas alle cosy kussens van bed. Stel dat je wel ruimtes heb om in te delen is het zeker aan te raden om een plekje te hebben waar je energie en inspiratie uit kan halen. En de ruimte waar je het liefst tot rust komt juist alleen te houden om rust te vinden na een werkdag in de home-office. 

slaapkamer werkplek slapen en rusten werken studio


4. Groen, groen groen! 
Nu het buiten koud en grauw wordt, is het tijd om groen naar binnen te brengen! Bloemen en planten geven zoveel sfeer in een ruimte. Daarnaast brengt het veel positieve energie in een ruimte. Planten kunnen mooi in een hoge potten, lage potjes maar ook opgehangen worden. Dat geeft een mooie contrast en boost in huis. Binnenkort ook plantenhangers in de webshop! Hou hier voor onze Instagram in de gaten, hier delen we zoveel mogelijk onze vorderingen, werkzaamheden en processen van handmade producten. We hebben Pinterest gebruikt om inspiratie op te doen en die delen we graag!

planten in huis groen natuur

5. Geur associatie 
Eigenlijk door plekken in huis te creëren zijn we bezig om onze zintuigen te prikkelen en plekjes te geven. En geur is daar een perfecte toevoeging voor. Het kan verschillende emoties oproepen, maar ook juist rust en kalmte bieden in een ruimte. Voor elke geurkaars hebben we een omschrijving wat dat doet in een ruimte. Geuren geven namelijk een positieve boost op je innerlijke rust. Welke past het beste bij jou? Klik hier om te kijken op ons geurkaarsen collectie. 

kaarsen geurkaarsen zen geuren handmade handpoured

Tot slot herlaad jezelf door het uit te proberen. Iedereen vind rust op zijn eigen manier, maar het is zo belangrijk om hier de tijd voor te maken. Nu we toch thuis zijn, is dit de ideale tijd om hierin te verdiepen. Doorbreek stilte middels door muziek op de achtergrond. Mediteer, lees een boek of zet een podcast aan terwijl de geurkaars op de achtergrond brandt. Kijk op onze Pinterest pagina voor meer inspiratie. Deel je met ons hoe jou hoekje eruit ziet om even tot jezelf te komen? 

 

*Disclaimer: afbeeldingen zijn deels zelf gemaakt en deels van het internet om het gevoel te verduidelijken. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd