Van hobby naar bedrijf!

Zoals een aantal van jullie misschien weten zijn wij in april 2020, net aan het begin van de coronacrisis, begonnen met kaarsen maken. Dit begon als hobby, om de tijd thuis te doden. Nu, bijna 2 jaar later zijn we een bedrijf dat van je huis een thuis maakt met heerlijke ruikende, duurzame interieur artikelen. Maar hoe is dat zo gegroeid? Wanneer besloten we er echt voor te gaan? En, niet te vergeten, welke obstakels zijn we tegengekomen? Lees het hieronder!

 

Corona hobby
Zoals gezegd begon het dus als een hobby, met een testpakketje om kaarsen te maken. Er stonden altijd al veel kaarsen bij ons thuis en in elke interieurwinkel, moesten we elke geurkaars ruiken.

Kaarsen testen
Na wat onderzoek is het gelukt om de kaarsen te maken, en begonnen we steeds meer te experimenteren. Dit ging over naar heel veel onderzoek doen, nog meer grondstoffen bestellen en de eerste full-size geurkaars maken!

Ella Green is officieel!
Toen ik het tegen meerdere mensen had verteld en het product laten zien, zei ik aan de eettafel: wat nou als we dit gaan verkopen? Heel cliché, maar zo is het echt gegaan. Diezelfde avond hebben we gebrainstormd over de naam. Ella: mijn tweede naam, Green: de geurkaarsen zijn allemaal vegan. Ik appte (in mei 2020) Manny met mijn idee, en het was eigenlijk; let’s do it together! Zo is Ella Green geboren en hebben we na een aantal maanden (in oktober 2020), besloten ons officieel in te schrijven bij de KVK. 

kvk inschrijving

Obstakels en overwinningen
Laten we beginnen dat we heel erg genieten van ons eigen bedrijf. De creativiteit, het leerproces en alle leuke dingen wat we al hebben bereikt, maakt dat we hiervoor hebben gekozen. Maar, de zon schijnt niet altijd in ondernemersland!
Zo duurde het heel lang totdat we de Calming Vanilla perfect hadden en zijn er ook wat producten geweest die niet goed verkochten, dit hoort er allemaal bij. 

layout-website
Onze tip: keep pushing! Weet je even niet meer wat je moet doen? Lees artikelen over verschillende onderwerpen (bijvoorbeeld marketing) en pas dit toe, probeer iets nieuws te maken met wat je al hebt of door weinig te investeren een nieuw product te ontwikkelen. 


Wil je meer tips of meer info over hoe wij zijn gestart of bijvoorbeeld onze website hebben gemaakt? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder! 2 reacties

 • Beste Shanice,

  Wij zijn begonnen met heel veel onderzoek te doen. Daarnaast hebben wij veel tijd besteed aan het testen van onze producten. Pas toen we geheel achter onze producten stonden, hebben wij de stap gemaakt om ons officieel in te schrijven.
  Onze grondstoffen kopen wij bij diverse leveranciers, ook hierin blijft het altijd een zoektocht naar de beste grondstoffen.
  Onze tip is denk goed na over je product en de gedachten daarachter.

  Heel veel succes!

  Groetjes,

  Danielle en Manny

  Danielle & Manny
 • Beste Ella,

  Wat leuk dat jullie dit hebben kunnen realiseren. Ikzelf maak thuis ook kaarsen als hobby voor mijzelf en het begint te kriebelen om wat meer stappen te ondernemen? Hoe hebben jullie de eerste stap gezet. Waar halen jullie de producten? Op internet is het een grote zoektocht.

  Lieve groeten,

  Shanice

  Shanice

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd