'Hygge'; wat betekent het?

[Hygge] • {huu-ghe} is het Deense woord voor een sfeer van gezelligheid met gevoelens van welzijn en tevredenheid. Het is erg moeilijk om naar een andere taal te vertalen, omdat het meer een gevoel is, dan een echt woord.

Veel mensen noemen het ook: de Deense kunst van het leven. Maar voor mij (ons) als Denen is het meer een gevoel, niet iets waar we bewust bij stil staan. Een avond kan hyggeligt (gezellig/ knus) zijn, maar je kan je ook hyggeligt voelen!

Het gaat om het samenzijn tijdens een verjaardag, het avondeten op een kerstavond en het spelletjes spelen met familie of vrienden. Eigenlijk is bij elke Hygge-avond wel eten in het spel en een drankje mag ook niet ontbreken. Kortom; gezelligheid en een gevoel waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt.

Wat betekent hygge


Bij Ella Green dragen wij dit Hygge gevoel met ons mee. Bij het begin van de brainstorm hebben we het al over de ‘vibe’, wat willen we uitdragen? Hygge was iets wat keer op keer terug kwam. Een avond op de bank, met een deken en een kop thee. Een film erop of je serie binge-watchen en tot rust komen in je eigen huis; dat gevoel willen we creëren.
Het Hygge gevoel in combinatie met unieke, handgemaakte producten is de brandstof voor Ella Green!

 

2 reacties

  • Ik heb een aantal kaarsen mogen testen. Woooow, ik heb nooit geweten dat kaarsen ook vegan konden en wat het enorme voordeel ervan is. Zowel op duurzaamheid, als op de geur en de sfeer. Het zijn ECHT andere kaarsen dan ik gewend was. De testfase is voorbij, dus vanaf nu ben ik een blije klant en ga NU bestellen! Succes Ella Green meiden!🍀

    Rachel
  • Ik heb deel mogen uitmaken van het testpanel dus ik weet hoe veel werk er in deze prachtige kaarsen is gaan zitten. Het eindresultaat is dan ook stunning! Ik ben super trots op mijn lieve Zusje en Manny❤️! Support small business!

    Evelien Nijboer

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd