Wat is sojawas precies?

Eerder hebben we al gedeeld waarom wij sojawas gebruiken, in tegenstelling tot het veelgebruikte paraffine. Hier kan je lezen wat de voordelen zijn van sojawas in kaarsen, niet alleen voor je eigen omgeving, maar ook voor onze planeet. 

Maar wat is sojawas precies? En hoe wordt het gemaakt zodat wij het in onze kaarsen kunnen gebruiken? Lees het hieronder! 

Hoe, wat en waar?

Sojawas is een plantaardige was dat afkomstig is van sojabonen. Beter gezegd, de olie van sojabonen.
Na de oogst van de bonen worden deze schoongemaakt, gepeld en tot vlokken gerold. 

De olie die nodig is voor het maken van de was zoals wij die kennen, komt vrij na het hydrogeneren van deze vlokken. Een goede bijkomstigheid: al het restafval wat achterblijft na het schoonmaken, pellen en rollen van de bonen kan worden gebruikt als veevoer! 

Zo circuleren de bestanddelen en wordt elk onderdeel gebruikt. 

 

Sojawas

Zoals gezegd is het van belang om de sojaolie te hydrogeneren.* Door dit proces worden zuren in de olie verzadigd en zorgt het ervoor dat het bij kamertemperatuur een vaste stof wordt, een kaars dus!
Als je deze was naar het smeltpunt brengt, wordt het weer vloeibaar en kunnen wij als kaarsenmaker geur en/of kleur toevoegen. 


Ervaringen van ons en van onze klanten

De reden waarom wij sojawas gebruiken, ten opzichte van paraffine was hebben we hier al uitvoerig besproken.
Naast dat het een natuurlijke was is, komen er ook minder schadelijke delen vrij dan bij paraffine was. Dit is ook door onze klanten te merken! 

‘Ik wist helemaal niet dat sojawas überhaupt een ding was, tot ik jullie ontdekte! Bij het branden merkte ik gelijk minder zwarte rook bij het uitblazen en een veel heldere geur dan bij andere kaarsen. Ik wil alleen nog maar sojakaarsen vanaf nu!’ - Rachel *Elke producent heeft een eigen (geheim) recept om sojaolie om te zetten in sojawas zoals wij die kennen. Deze beknopte uitleg is om in grote lijnen uit te leggen wat er gebeurd met de sojabonen en hoe de was die wij gebruiken wordt gemaakt. Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd